Pistolskytte
Pistolskytte är det som ligger mitt hjärta närmast, men denna sida kan handla om vad som helst som har med skyttesporten att göra.

Gör om, och gör rätt!

2017-04-11

Så här skriver Dagens Nyheter i en ledare i dag, apropå fredagens terrorattack på Drottninggatan:

”Terrorn hade bekanta drag, när den uppenbarade sig i form av en lastbil som skenade genom folkmyllret på fredagseftermiddagen. Tillvägagångssättet är känt från bland annat Nice, Berlin och senast London.”

DrottninggatanDet står i dag klart för var och en att lastbilar som lämnas obevakade, om så bara för några sekunder, utgör en stor fara i händerna på en ondskefull massmördare. En annan fara är hemgjorda bomber. Sådana kan lätt tillverkas av en illvillig person, som vill vålla stor skada. Lastbilar och bomber är således mycket farliga vapen. Drottninggatan i Stockholm har, med bara några års mellanrum, utsatts för båda dessa typer av terroristvapen.

Jag har ofta tjatat om det faktum att lagligt ägda pistoler och andra skjutvapen utgör en närmast mikroskopisk fara, jämfört med kapade lastbilar, bomber och insmugglade illegala skjutvapen. Jag tjatar om detta, därför att det tyvärr är nödvändigt. Trots att det årliga antalet missbrukade privatägda skjutvapen är nära noll, har polismyndigheten inte reagerat på denna insikt. Vid alla de skärpningar av vapenlagen, som vidtagits under årtiondena, är det knappast en enda lagskärpning som inte har drabbat enskilda vapenägare.

Svenska Pistolskytteförbundets ledning har kämpat redligen mot dessa felriktade skärpningar. Men jag säger återigen detta:

Vi ska inte nöja oss med att polismyndigheten sänker takten i lagskärpningarna. Vi ska kräva att alla onödiga och bevisligen missriktade skärpningar återtas. Gör om, och gör rätt!

Basti